vineri, 1 septembrie 2017

Dragi mamici,cand veti intelege ca fiecare copil este unic in felul sau?

Sunt tot felul de mamici care se panicheaza ca al lor copil nu sta in fundulet de la 2 luni,nu merge la cate luni vor ele,ca la doi ani nu recita  poezii de Bacovia.
Serios?Fiecare copil are propriul ritm de crestere,de dezvoltare si pana cand el nu se va simti pregatit sa faca un lucru nu il va face!
Singurul lucru pe care il poti face tu ca mama,in acest caz,este s ail iubesti neconditionat,s ail sprijini sic el mai important,sa nu il fortezi.
Daca,totusi,cauti ajutor,pentru linistea ta,cel mai bine este sa iti intrebi medicul  pediatru sau sa cauti ajutor la un specialist in pediatrie.
In niciun caz nu veti gasi raspunsul in grupul de mamici de pa facebook,deoarece ,sa recunoastem,suntem mamici si suntem foarte mandre de puii nostrii,de aceea  avem tendinta sa ne laudam foarte mult copiii si chiar sa exageram uneori.
Si eu am gresit cu fiul meu,recunosc.Am gresit cu invatatul la olita si dezvatatul de pampers.Auzeam in parc mamici care spuneau ca bebelusii lor nu mai fac in pamers de la un an ,iar copilul meu avea  doi ani si facea crize de plans  cand il puneam pe olita.Ma panicam sit imp de doua luni am insistat  cu olita.Cand am vazut ca nu am niciun sort de izbanda am abandonat idea.Pe langa faptul ca era foarte fericit ca nu il mai obligam sa stea pe olita ma linistisem si eu.Dupa vreo doua luni a renuntat singur la pampers,inclusive noaptea ,iar olita i-a devenit unul dintre cei mai buni prieteni.
Acum are cinci ani,nu pronunta literele”R” si “C”,dar nu mai insist mi-a demonstrate ca atunci cand va fi el pregatit le va spune singur.
Asa ca dragi mamici,iubiti-va copiii asa cum sunt,nu ii obligati sa faca ceva  ce nu vor,aveti increde in ei.
Fiecare copil este unic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu